Choose Happiness

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Istahdin eilen alas työpäivän jälkeen ja tunsin suurta onnellisuutta. Mietin oikein pitkään ja tunnustelin sitä tunnetta - onnellisuus. Mitä se onnellisuus oikein onkaan? Niin harvoin sitä oikein erityisesti tuntee, vaikka kuulin juuri itseni sanomassa lääkärille, että kyllä olen elämässäni onnellinen. Sanotaan, että onnellisuus ei ole kiinni olosuhteista, mutta mitä jos se minulle on? Rakastan olla onnellisten ihmisten ympäröimänä. Viime viikolla siskoni luona oikein tuijotin siskoani, joka tuntui ihan säihkyvän onnellisuutta - se tarttuu.

Suurimmaksi osaksi ihmiset tai ehkä suomalaiset ovat kuitenkin onnettomia tai näyttävät ja kuulostavat pettyneiltä elämään, surullisilta tai jopa ilkeiltä. Miten siis säilytän onnellisuuteni jos se on niin paljon kiinni muiden ihmisten käytöksestä tai elämänasenteesta? Voin tietenkin pyrkiä ympäröimään itseni ns. oikeanlaisilla ihmisillä, mutta kaikkia ihmisiä ympärilleni en saa valita. Enkä ehkä usko sellaiseen elämänfilosofiaan, että ihmiset elävät kuplassa ainoastaan toistensalaisten ihmisten kanssa. Uskon, että ihmisen on hyvä pyrkiä jatkuvaan itsereflektioon ja paremman minänsä kehittämiseen. Tässä tapauksessa jos olet jatkuvasti samanmielisten ihmisten kassa et nää erilaisia peilejä mistä peilata uusia ja erilaisia näkokulmia elämään.

Onko ratkaisu kuitenkin siinä yksinkertaisessa sanonnassa, että voit muuttaa ainoastaan itseäsi? Miten sitä muuttaa itseään, kun on tähän asti elänyt juuri tällaisena? Ja mitä jos onnettomat ihmiset vaan ärysttää?

Tässäpä mietittävää tälle viikolle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Just Mun Tuulia © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger