Odota vaan 2.

maanantai 24. lokakuuta 2016

Voi että meinasin sohvalta tippua. Luin ihailemani Hanna G:n blogia, ja siellähän oli teksti melkein samalla otsikolla kuin minulla. Olin täysin tietämätön omaa tekstiä kirjoittaessani, että jo aiemmin oli julkaistu teksti samanlaisin tuntein höystettynä, mutta toki niin paljon taitavammin kirjoitettuna. Hän on niin mahtava ja ihana kirjoittaja, joka oli joutunut myös näiden ihanien 'tsemppikommenttien' kohteeksi esikoistaan odottaessa. Suosittelen kaikkia käymään lukaisemassa hänen tekstejään, niin ovat osuvia ja saavat aina hymyilemään.

Teksti, johon viittaan on luettavissa osoitteessa http://hannag.fi/?s=odota+vaan

Mulla meinasi itku päästä, kun hän kirjoitti että halusi aloittaa aivan erilaisen käytöksen mitä oli saanut osakseen. Alkaa mm. kertomaan uusille odottajille, kuinka lapsi voi nukkua yöt putkeen, syödä hyvin tai että elämästä voi jopa nauttia jne. Minä kun olen kamppailut asian kanssa, että uskaltaako onnestaan kertoa ääneen. Koska katetta en halua osakseni.

Puntaroitiin tuossa taannoin, että onko kateus aina negatiivistä. Luoko kateus aina negatiivisen pilven asianomaisten ylle.


Olen miettinyt, että oonko kauhean kova kun mietin, että onko kateus on vain tietynlaista mielen kehittymättömyyttä? Eikö kateellinen ihminen vain ole oppinut työkaluja pettymysten käsittelyyn, olemaan omasta elämästään tyytyväinen tai hyväksymään mahdollisuuksiensa rajallisuutta? Vai onko kuitenkin niin, että kaikki ovat jossain määrin kateellisia?

Kaikkihan haluaa aina jotain. Ihan sama kuinka rikas rakas ruma tai lahjakas olet, aina on jotain mitä puuttuu. Mutta onko haluaminen ja kateus eri asia?

Löysin tällaisen määrittelyn sanalle kateus. Kateus on mielentila, joka merkitsee yleensä toisen paremmuuden, menestyksen tai muun sellaisen aiheuttamaa vihan, alemmuuden, mitättömyyden, huonommuuden, kykenemättömyyden, syyllisyyden tai harminsekaisen pahansuopeuden tunnetta. Nykysuomen sanakirjan mukaan kateus liittyy ihmiseen, joka ei suo toiselle hyvää ja haluaa itselleen hyvän, joka toisella on.


Jos kaikki ovat kateellisia, kukaan ei halua toiselle hyvää? No ei se kai niinkään ole?
Ehkä kateuttakin on eri tasoja. Tai toiset osaa kääntää sen motivaattoriksi ja toiset eivät.

Oli miten oli, meillä on oli aivan huikea viikonloppu. Koen olevani todella rikas omatessani mahtavia siskoja ja ystäviä. Näistä mm. koostui viime viikonlopun huikeus. Siitä lisää ensi postauksessa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Just Mun Tuulia © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger